пятница, 24 октября 2014 г.

Про вибір між освітою у власній країні та освітою за кордоном


Обираючи між освітою у власній країні та освітою за кордоном, мається на увазі передусім освіта в Західній Європі та Північній Америці, обирають не просто між двома освітніми системами, а між різними світами, культурами, ціннісними орієнтирами, ментальностями, стосунками в суспільстві, духовно-релігійними традиціями.

Сам феномен університету виник в Західній Європі, він є складовою частиною західноєвропейської культури, вираженням її ментальності та інституалізацією її духовного досвіду.

Сучасні західні університети існують в умовах постіндустріального суспільства, а сам розвиток західних університетів значною мірою обумовлений запитами і потребами такого суспільства. Відповідно диплом, який отримується в західних університетах, повноцінно може бути використаний саме в умовах постіндустріального суспільства, яке справедливо називають інформаційним суспільством. В сучасному постіндустріальному суспільстві найбільш цінується інформація. Вона пропонується як головний товар.

Найбільша проблема, яка постає перед кожним, хто отримує освіту за кордоном в західному університеті, полягає у використанні набутого знання і досвіду в умовах індустріального суспільства власної країни. Оскільки на даному етапі далеко не завжди можна повноцінно використати набутий досвід за кордоном у власній країні, то переважна більшість випускників західних університетів і коледжів прагне залишитися за кордоном. І в цьому не має нічого дивного, оскільки власні країни часто не потребують послуг таких фахівців. Отож, обираючи освіту за кордоном, слід відразу визначитися з тим, чи плануєте Ви по завершенню навчання використовувати набуті знань вдома, чи Ви відразу налаштовані не повертатися в рідну країну, а шукати собі щастя з набутою освітою за кордоном. В іншому разі, навіть отриманий диплом за кордоном може мало чим реально зарадити в житті його власнику. Можна відірватися від власного берега, так і не приставши до іншого. Таке часто трапляється.


Якщо Вас цікавить додаткова інформація про вищу освіту за кордоном, то відвідайте мій сайт Освіта за кордоном

Підпишіться на мої публікації в Facebook

Комментариев нет:

Отправить комментарий